Caleidoscoop

HR Square 201
Thuiswerk: hybride is de toekomstThuiswerk is nu (nog steeds) meer dan de helft populairder dan voor corona. Meer dan vier op tien Belgen mogen nog steeds telewerken van hun werkgever. Voor de lockdown was dat amper iets meer dan een op vier. Dat blijkt uit het thuiswerkonderzoek van HR-dienstengroep Acerta, KU Leuven en HR Square. Telewerk werd tijdens de coronalockdown de norm. Iets meer dan de helft van alle werkende Belgen mocht in maart en april thuis aan de slag. Dat was een exponentiële toename (+ 84 procent) in vergelijking met voor corona. Ook nu blijven veel ondernemingen thuiswerk gebruiken. Nog steeds 41,5 procent van de werknemers mag van thuis (blijven) werken. Daarmee ligt de populariteit van telewerk nog altijd meer dan de helft (51,4 procent) hoger dan voor corona.Naar 100 procent telewerk zijn weinig ondernemingen gegaan, ook niet tijdens de lockdown. Dat zal en hoeft ook in de toekomst...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.