CALEIDOSCOOP

HR Square 156
Bent u klaar voor een ‘high-impact HR’? Volgens een nieuw onderzoek met spectaculaire bevindingen maakt een businessgericht HR echt wel het verschil. De sleutelfiguur in zo’n ‘high-impact HR’ is de HR-businesspartner. Nieuwe inzichten uit een Bersin by Deloitte-onderzoek vragen meer aandacht te besteden aan de HR-medewerkers die dicht bij de business staan, met name de HR-businesspartners. Door het verbeteren en uitbreiden van hun vaardigheden, kan de HR-afdeling meer waarde en relevantie krijgen. De HR-businesspartner moet verantwoordelijk zijn voor het zo snel mogelijk oplossen van problemen en het inbrengen van andere onderdelen van HR. Hij moet: Werken met de lijnmanagers om een grondige kennis van het bedrijfsleven op te bouwen. Business-strategieën in mensgerichte initiatieven vertalen. Programma’s ontwikkelen om businessgerichte noden aan te kaarten binnen ‘gemeenschappen van expertise’. Harmonisatie creëren in de manier waarop HR wordt overgebracht op de business. Deze uitdagingen vergen een goed gecoördineerd, businessgericht HR-model: een ‘high-impact HR’. Het...

Dit artikel is exclusief voor leden

In de kijker

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Vierdaagse werkweek positief voor productiviteit

Arbeidskost steeg met bijna 7 procent

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.