Candice Bosteels en Stefaan Merckx (Cartamundi): “Het is onze taak om steeds weer het evenwicht op te zoeken”

HR Square 200
Binnen de internationale wereld van speelkaarten en bordspelen is Cartamundi een naam als een klok. Het bedrijf met hoofdkantoor in Turnhout ondergaat vandaag een aantal fundamentele transformaties, zo leggen CHRO Candice Bosteels en CEO Stefaan Merckx uit. Daarbij is HR het hoofdthema. “Het gaat allemaal om mensen.” Het gesprek stond al weken in de agenda: afspraak met Candice Bosteels en Stefaan Merckx – CHRO en CEO bij Cartamundi – in hun kantoor in Turnhout. Twee dagen voor het gesprek, nog vóór de nationale veiligheidsraad samenzat, belt de HR-verantwoordelijke: het bedrijf gaat opnieuw over op volledig thuiswerk, en het gesprek zal via de webcam moeten. En dus sluipt de coronacrisis ook dit gesprek binnen. Hoe erg heeft deze crisis jullie operaties getroffen? Candice Bosteels: “Als je kijkt naar onze fabrieken zijn er wel wat regionale verschillen, alleen al omwille van de verschillende overheidsmaatregelen. We hebben er altijd voor gezorgd dat we...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.