Case. Bie De Backer (Durabrik). Autonome motivatie via mensgerichte bedrijfscultuur

HR Square 197
Bouwgroep Durabrik staat bekend voor zijn mensgericht bedrijfsbeleid. Aan de hand van enkele voorbeelden legt Bie De Backer, HR-directeur bij Durabrik uit wat autonome motivatie betekent bij het bedrijf met 250 medewerkers. “De vele iniatieven die we nemen, vertrekken vooral vanuit een buikgevoel. We doen wat we denken dat goed is voor de organisatie en luisteren naar de medewerkers”, zegt ze.De voorbije jaren investeerde Durabrik fors in een nieuwe bedrijfscultuur en waarden. De cultuurtransformatie startte in 2008 bij CEO Joost Callens die pas aan het hoofd stond van het bedrijf. De Backer: “Hij voelde echter dat de manier waarop het bedrijf aangestuurd werd niet strookte met hoe hij wilde werken met mensen. Het bedrijf was vooral resultaatgericht en weinig mensgericht. Via Camino-wandeltochten, een soort pelgrimstocht, zijn de waarden van het bedrijf bepaald. Het resultaat was vijf bedrijfswaarden die kunnen afgekort worden als Rosie: respect en vertrouwen, ontplooiing en ontwikkeling, samenwerking,...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.