Case: Duaal Leren bij Imec. “Een gegarandeerd toegangsticket tot de organisatie”

HR Square 207 (november-december 2021)
  Imec werft niet alleen hoogopgeleide onderzoekers aan, de hoogtechnologische onderzoeksinstelling heeft ook heel wat technici nodig. “Jaarlijks werven we zo’n 350 nieuwe medewerkers aan, waarvan een honderdtal technici. Voor een aantal specifieke profielen, zoals voor cleanroom-technici, merken we een te lage instroom van kandidaten om alle posities in te vullen”, vertelt Chris Beenders, HR Manager Talent Acquisition & Total Rewards bij Imec. Om voldoende medewerkers te vinden voor die rol, besloot Imec in 2019 om dan maar zelf technici op te leiden in hun Imec School. “Om voldoende kandidaten te vinden, hebben we selectiecriteria zoals diploma en/of ervaring laten vallen. Passie voor technologie en motivatie zijn de enige vereisten om te starten met de opleiding. Mensen die in hun vrije tijd aan hun auto sleutelen of knutselen met arduino komen in aanmerking. Zelfs kennis van het Nederlands is niet nodig, kennis van het Engels volstaat”, zegt Beenders. Interne mobiliteit ...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.