Case: duaal leren bij Siemens. “We moeten de krachten bundelen”

HR Square 205 (juli-augustus 2021)
  “Opleiding staat erg hoog op de agenda in onze onderneming. Dat gaat uiteraard over het levenslang leren bij onze eigen medewerkers, maar net zo goed over onze samenwerking met het secundair en hoger onderwijs – bachelors en masters – op vlak van opleiding, onderzoek en ontwikkeling.” Over de leercultuur bij Siemens las u al een uitgebreid interview in HR Square 203. Vandaag kijken we met Thierry Van Eeckhout heel specifiek naar de duale trajecten die Siemens opzet met het onderwijs. Van Eeckhout is verantwoordelijke sales bij Siemens Digital Industries. Die divisie levert oplossingen voor de automatisering en digitalisering aan industriële spelers, en draagt op die manier zijn steentje bij aan de diepgaande evolutie die in die wereld gaande is. Siemens levert niet alleen oplossingen aan de industrie, ook in het onderwijs zijn Siemens-producten te vinden. Dat is waar Francis Gheldof zich als verantwoordelijke Education op concentreert. Het is zijn...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.