Case: Leiderschapstrject bij AZ Voorkempen: “Dat er geen visie werd opgelegd, vind ik de kracht van dit traject”

HR Square 212 (september-oktober 2022)
De opstart van een leiderschapstraject bij AZ Voorkempen in Malle verliep niet zonder slag of stoot. Corona, weet u wel. Maar intussen is de trein echt vertrokken. Verschillende leidinggevenden en ook het directieteam zijn volop bezig met hun traject. Tegen eind 2023 heeft elke leidinggevende het afgelegd. En daar moet op termijn elke medewerker van het ziekenhuis beter van worden. “Goed zorgen voor je medewerkers leidt tot goede zorg”, vindt Veerle Bogaert, HR-directeur bij AZ Voorkempen en zusterinstelling Psychiatrisch ziekenhuis Bethanië. “En goed zorgen voor medewerkers is de hoofdtaak van onze leidinggevenden. Zij hebben een cruciale positie om elke dag opnieuw een team van medewerkers uit te dagen, te motiveren, te enthousiasmeren. De ziekenhuissector is net als andere sectoren in beweging. Er zijn heel veel veranderingen en uitdagingen: het wijzigende landschap, de toenemende zorgvragen, de steeds scherpere kwaliteitseisen, meer administratie, verschillende generaties op de werkvloer, de work-lifebalance, de werkdruk. Daarom...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.