Case: Leiderschapstrject bij AZ Voorkempen: “Dat er geen visie werd opgelegd, vind ik de kracht van dit traject”

HR Square 212 (september-oktober 2022)
De opstart van een leiderschapstraject bij AZ Voorkempen in Malle verliep niet zonder slag of stoot. Corona, weet u wel. Maar intussen is de trein echt vertrokken. Verschillende leidinggevenden en ook het directieteam zijn volop bezig met hun traject. Tegen eind 2023 heeft elke leidinggevende het afgelegd. En daar moet op termijn elke medewerker van het ziekenhuis beter van worden. “Goed zorgen voor je medewerkers leidt tot goede zorg”, vindt Veerle Bogaert, HR-directeur bij AZ Voorkempen en zusterinstelling Psychiatrisch ziekenhuis Bethanië. “En goed zorgen voor medewerkers is de hoofdtaak van onze leidinggevenden. Zij hebben een cruciale positie om elke dag opnieuw een team van medewerkers uit te dagen, te motiveren, te enthousiasmeren. De ziekenhuissector is net als andere sectoren in beweging. Er zijn heel veel veranderingen en uitdagingen: het wijzigende landschap, de toenemende zorgvragen, de steeds scherpere kwaliteitseisen, meer administratie, verschillende generaties op de werkvloer, de work-lifebalance, de werkdruk. Daarom...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.