Case: Tijdelijke werknemers bij Colruyt. Bedrijfscontinuïteit garanderen

HR Square 202
Om de drukke eindejaarsperiode en de gevolgen van de COVID-19 pandemie op te vangen, lanceerde Colruyt Group eind oktober een oproep naar mensen uit zwaar getroffen sectoren die tijdelijk werkloos waren om te komen werken in de winkels, de logistieke distributiecentra en de productie-ateliers van de groep. “Niet alleen de eindejaarsperiode lokt meer mensen naar onze winkels. Door de sluiting van de horeca merken we dat mensen meer en vaker thuis koken. Tegelijkertijd kampten we met een stijgend aantal afwezigheden zowel door ziekte als door het feit dat flink wat medewerkers in quarantaine moesten”, schetst Ellen De Braekeleer, afdelingshoofd rekrutering, selectie & oriëntering bij Colruyt Group. “Tijdens de eerste coronagolf konden we beide effecten opvangen met eigen medewerkers, vaste jobstudenten en uitzendkrachten. Tijdens de eerste lockdown hebben we bewust heel veel processen achter de schermen stilgelegd, deels omdat we toen niet goed wisten waar we aan toe waren. Daardoor konden...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.