Case: vluchtelingen aan de slag bij IKEA. “Wij willen hen in de eerste plaats professionele vaardigheden aanleren”

HR Square 206 (september-oktober 2021)
Het programma ‘Werken & samen groeien’ maakt deel uit van een wereldwijd initiatief van IKEA, waarbij 2500 vluchtelingen in ruim 300 vestigingen van de IngKa Group klaargestoomd worden voor de arbeidsmarkt. Ook België neemt deel. “IKEA Belgium ondersteunt tachtig vluchtelingen gedurende drie jaar, van 2021 tot 2023. In de praktijk betekent dit dat zij gedurende vier maanden deeltijds tewerkgesteld worden in een bepaald departement van een IKEA winkel – logistiek, food… – dat aansluit bij hun vaardigheden en interesses. Daarnaast volgen ze opleidingen om technische vaardigheden en zogenaamde soft skills zoals communicatievaardigheden, feedback geven en krijgen… te verwerven. Bovendien krijgt elke vluchteling individuele coaching: zowel intern door de verantwoordelijke van het departement waarin ze werken, als door onze externe partners.” Betere integratie Het doel van het project is om vluchtelingen in een positief daglicht te plaatsen. “Vluchtelingen hebben het moeilijk in onze maatschappij en wij willen hen helpen om zich...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.