Case: vluchtelingen aan de slag bij IKEA. “Wij willen hen in de eerste plaats professionele vaardigheden aanleren”

HR Square 206 (september-oktober 2021)
Het programma ‘Werken & samen groeien’ maakt deel uit van een wereldwijd initiatief van IKEA, waarbij 2500 vluchtelingen in ruim 300 vestigingen van de IngKa Group klaargestoomd worden voor de arbeidsmarkt. Ook België neemt deel. “IKEA Belgium ondersteunt tachtig vluchtelingen gedurende drie jaar, van 2021 tot 2023. In de praktijk betekent dit dat zij gedurende vier maanden deeltijds tewerkgesteld worden in een bepaald departement van een IKEA winkel – logistiek, food… – dat aansluit bij hun vaardigheden en interesses. Daarnaast volgen ze opleidingen om technische vaardigheden en zogenaamde soft skills zoals communicatievaardigheden, feedback geven en krijgen… te verwerven. Bovendien krijgt elke vluchteling individuele coaching: zowel intern door de verantwoordelijke van het departement waarin ze werken, als door onze externe partners.” Betere integratie Het doel van het project is om vluchtelingen in een positief daglicht te plaatsen. “Vluchtelingen hebben het moeilijk in onze maatschappij en wij willen hen helpen om zich...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.