Case WZC De Foyer vzw. Zorgmedewerkers screenen met AI

HR Square 204 (mei-juni 2021)
Zoals veel woonzorgcentra in dit land is ook WZC De Foyer uit Gent continu op zoek naar extra zorgmedewerkers. Vooral de zoektocht naar verpleegkundigen blijkt een uitdaging te zijn. “Wat het extra moeilijk maakt, is dat er geen HR-dienst as such is die continu met die zoektocht kan bezig zijn”, vertelt Danny Verstraete, directeur van WZC De Zilversterre, een van de vier campussen van WZC De Foyer. “Er is weliswaar een personeelsadministratie, maar die heeft de handen vol met de praktische organisatie en de loonverwerking. Aan HR-beleid komen zij niet toe. Jammer genoeg is er ook geen ruimte om hiervoor een extra kracht in dienst te nemen. In de praktijk zijn het de directies van de verschillende woon- en zorghuizen die HR-activiteiten, zoals aanwervingen, erbij nemen.” Ethisch en empathisch handelen Verstraete, die eerder in een regionaal ziekenhuis werkte en daar zag hoe HR echt het verschil kan maken, kwam op...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.