Case WZC De Foyer vzw. Zorgmedewerkers screenen met AI

HR Square 204 (mei-juni 2021)
Zoals veel woonzorgcentra in dit land is ook WZC De Foyer uit Gent continu op zoek naar extra zorgmedewerkers. Vooral de zoektocht naar verpleegkundigen blijkt een uitdaging te zijn. “Wat het extra moeilijk maakt, is dat er geen HR-dienst as such is die continu met die zoektocht kan bezig zijn”, vertelt Danny Verstraete, directeur van WZC De Zilversterre, een van de vier campussen van WZC De Foyer. “Er is weliswaar een personeelsadministratie, maar die heeft de handen vol met de praktische organisatie en de loonverwerking. Aan HR-beleid komen zij niet toe. Jammer genoeg is er ook geen ruimte om hiervoor een extra kracht in dienst te nemen. In de praktijk zijn het de directies van de verschillende woon- en zorghuizen die HR-activiteiten, zoals aanwervingen, erbij nemen.” Ethisch en empathisch handelen Verstraete, die eerder in een regionaal ziekenhuis werkte en daar zag hoe HR echt het verschil kan maken, kwam op...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.