Close-up. Creatief omspringen met employee benefits. Extralegale voordelen worden steeds zwaarder belast

HR Square 130
Het is oud nieuws: bijna nergens ter wereld is arbeid zo duur als in België. In 2012 bedroegen onze gemiddelde loonkosten 37,20 euro per uur. Binnen Europa zijn alleen Zweden en Denemarken duurder. Dat berekende Eurostat, het Europees statistisch bureau. In onze buurlanden ligt de bruto kostprijs van arbeid een stuk lager. Onze loonkosten liggen niet alleen erg hoog, ze nemen ook snel toe. Tussen 2008 en 2012 stegen de gemiddelde uurloonkosten in België met 13,1 procent. In Nederland bedroeg de stijging 7,5 procent, in Frankrijk 9,5 procent en in Duitsland 9,1 procent. Het zijn cijfers waarvan ondernemers zich achter de oren krabben. Geert Claerhout, gedelegeerd bestuurder en stichter van Claerhout Computer Engineering, vraagt zich af of onze beleidsmakers de impact daarvan wel kennen: “Om een medewerker met 100 euro netto extra naar huis te laten gaan, betalen wij als werkgever 325 euro. Dat is toch niet meer normaal.” In...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.