Close-up. Met zijn allen de files te lijf (1). Zo veel oplossingen, zo veel tegenkantingen

HR Square 135
“De dag starten met een fikse woon-werkwandeling van 5 kilometer.” Het was een tweet die Ilse Jansoone, people manager bij het digital agency Wijs enkele weken geleden de wereld instuurde. Een echo uit het mobiliteitsparadijs voor wie dagelijks de files trotseert. En die zijn met velen. Driekwart van de pendelaars kruipt elke werkdag in de wagen om op kantoor te geraken. Een vreemde vaststelling, omdat de helft van alle werknemers in Vlaanderen op minder dan tien kilometer van zijn werk woont. Een kwart woont zelfs binnen een straal van nauwelijks vijf kilometer. Gewoonte, gemakzucht, slechte verbindingen met het openbaar vervoer en praktische beslommeringen zijn de voornaamste redenen voor dit schijnbaar vreemde gedrag. Het gevolg is een verkeersknoop die met de dag strakker komt te staan. Dat die dringend moet ontward worden, is een kreet die het Vlaams Instituut voor Mobiliteit (VIM) regelmatig hoort bij zijn leden: een netwerk van meer...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.