Close-up. Met zijn allen de files te lijf (2). Provincie Antwerpen lanceert bedrijfswagen op twee wielen

HR Square 135
Provincie Antwerpen wilt al sinds 2010 ‘iets’ doen met fietsen voor het personeel. Dat staat zo in het ‘bedrijfsvervoersplan’. Alleen was nog niet echt duidelijk wat precies. Tot vorig jaar. Toen verhuisden 450 personeelsleden tijdelijk – voor een periode van drie tot vier jaar – naar een ander gebouw. Een minpunt van die nieuwe locatie was het gebrek aan parkeerplaatsen. “We hebben dat nadeel omgezet in een opportuniteit en ons fietsplan concreet gemaakt”, zegt Chris Brouwers, hoofd van de dienst Mobiliteit. Lease een fiets Sinds 1 juli van dit jaar kunnen personeelsleden van Provincie Antwerpen een fiets leasen via hun werkgever. Het principe is gelijk aan dat van de bedrijfswagen. Werknemers kiezen een model – klassiek, plooi of elektrisch – en betalen daar elke maand een bijdrage voor. Op het einde van de rit, als het contract na vier jaar afloopt, kan de werknemer zelfs eigenaar worden van zijn leasefiets...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.