Close-up. Werkt coaching echt? “De klik is veel belangrijker dan het certificaat”

HR Square 133
Development coaching, performance coaching, career coaching, on-the-job coaching, executive coaching, personal coaching, teamcoaching,… De term ‘containerbegrip’ is op weinig disciplines meer van toepassing dan op de coachingindustrie. De overdonderende veelheid aan coaches en hun specialismen – er bestaat een coach voor elk van uw problemen – leggen een zware hypotheek op de geloofwaardigheid van al wie zich coach wil noemen. Eerste probleem is dat dit letterlijk iedereen kan zijn. Er bestaan officiële opleidingen noch diploma’s voor coaches. U wilt coach worden? Wel, u bent het! Tweede probleem is dat weinig coaches zwart op wit kunnen bewijzen dat hun aanpak werkt. Sommige coaches beoefenen hun beroep vanuit de vingertoppen, anderen leggen een indrukwekkende rist aan certificaten voor. Geen van beide biedt een garantie op succes, zo zullen we straks ontdekken. Geen van beide verhindert ook dat coaching wel succesvol is. Derde probleem: de coachingsector is zo diffuus, dat uitgebreid wetenschappelijk onderzoek...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.