Coachen zonder blabla. Hoe is het mogelijk?

HR Square 196
Het voornaamste dat hij ontdekt heeft in zijn zoektocht naar beter coachen, zegt hij, is dat coachgesprekken vaak stranden in blabla. Er wordt te veel en over de verkeerde dingen gepraat, op de verkeerde manier. Dat moet minder en anders, om tot ‘werkelijke beweging’ bij de klant te komen. Schrijft Ball: “Zijn lichaam en onbewuste worden geactiveerd, niet alleen meer zijn hoofd. Ik sla hiermee een werkbare en praktische brug tussen de verbale, mentale vormen van coaching – praatcoaching – en de meer fysieke, spirituele en intuïtieve vormen van begeleiding: lichaamswerk, NLP, opstellingen, creatieve therapie en andere.”Coaching definieert de auteur zelf als ‘een resultaatgericht proces waarbij de klant wordt uitgenodigd tot het zelf ontdekken van nieuwe inzichten en vooral, tot in beweging komen’. Hij claimt dat er wetenschap achter zijn verhaal steekt, maar gaat daar in het boek weinig of niet op in. Op het einde staat er wel een...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.