Coaching: Een gelukkige werknemer rendeert beter. Maar hoe zorg je ervoor dat hij gelukkig blijft? Coach hem!

HR Square 9
Yolande Kuppens van het training- en adviesbureau Obelisk uit Aarschot, dat gespecialiseerd is in opleidingsmanagement, begeleiding van leer- en veranderingsprocessen en het uitstippelen van vormingstrajecten en procesbegeleiding, probeert een definitie voor coaching te formuleren: “Coaching is zo’n typisch containerbegrip, maar wij verstaan er onder ‘de ander leren leren’. Dat betekent dat iemand wordt ondersteund bij het doel dat hij wil bereiken, bij het oplossen van een probleem dat zich stelt. De coach lost het niet voor hem op, hij biedt alleen ondersteuning. Maar coaching betekent ook dat je er voor zorgt dat de coachee dat probleem in de toekomst zonder ondersteuning kan aanpakken. Je moet er met andere woorden voor zorgen dat ook het ontwikkelingsproces van de coachee is gevorderd, dat hij zichzelf beter kan sturen.” Bondscoach van de Rode Duivels Aimé Antheunis zegt ‘Het collectieve, dat is 80%. Het is die overige 20%, het individuele, die het verschil maakt’....

In de kijker

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.