Coaching: Toegevoegde waarde of praat voor de vaak?

HR Square 10
Er bestaat geen consensus over de exacte inhoud van het begrip coaching, hoewel het aantal boeken en seminaries over het onderwerp niet meer bij te houden is. Een leuke illustratie van die onduidelijkheid is dit citaat van Kampa-Kokesch en Anderson: “The best definition of executive coaching is that it is evolving.” Coaching is iets dat zich ontvouwt. Kunt u het daarmee doen? Enkele voorbeelden van hoe coaching omschreven wordt: een partnership, (persoonlijke) begeleiding of een verzameling van managementvaardigheden. Het doel is al evenmin duidelijk omlijnd: gedragsverandering, managers of medewerkers zo productief mogelijk laten functioneren, het bereiken van doelen of resultaten in het professioneel en persoonlijk leven, een katalysator in de persoonlijke ontwikkeling… Toch bestaat over enkele punten enige eensgezindheid. We zetten ze even op een rijtje. - One-to-one De essentie van executive coaching is een geïndividualiseerde aanpak waarvoor geen gestandaardiseerde methodes bestaan. De ene persoon verkiest directe feedback, de andere...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.