Coaching: Toegevoegde waarde of praat voor de vaak?

HR Square 10
Er bestaat geen consensus over de exacte inhoud van het begrip coaching, hoewel het aantal boeken en seminaries over het onderwerp niet meer bij te houden is. Een leuke illustratie van die onduidelijkheid is dit citaat van Kampa-Kokesch en Anderson: “The best definition of executive coaching is that it is evolving.” Coaching is iets dat zich ontvouwt. Kunt u het daarmee doen? Enkele voorbeelden van hoe coaching omschreven wordt: een partnership, (persoonlijke) begeleiding of een verzameling van managementvaardigheden. Het doel is al evenmin duidelijk omlijnd: gedragsverandering, managers of medewerkers zo productief mogelijk laten functioneren, het bereiken van doelen of resultaten in het professioneel en persoonlijk leven, een katalysator in de persoonlijke ontwikkeling… Toch bestaat over enkele punten enige eensgezindheid. We zetten ze even op een rijtje. - One-to-one De essentie van executive coaching is een geïndividualiseerde aanpak waarvoor geen gestandaardiseerde methodes bestaan. De ene persoon verkiest directe feedback, de andere...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.