Column. De horden van Johan

HR Square 197
“Beste Johan, we willen je allereerst bedanken voor de interesse die je in ons bedrijf vertoont. Tot onze grote spijt moeten we je echter mededelen dat je kandidatuur niet werd weerhouden voor de volgende ronde. We wensen je nog veel succes in je verdere zoektocht naar een baan.”Hij markeert het vakje rood in zijn spreadsheet. Volgende keer beter. Al moet hij zichzelf deze woorden opleggen. Dit is al de zevende keer dat hij simpelweg niet op gesprek mag komen. Ach ja. Deze werkgever laat ten minste weten dat hij niet werd weerhouden. De oranje balkjes van ‘verstuurd-antwoord hangende’ baren hem meer zorgen. In arbeidsmarktjargon noemt men mensen zoals Johan, u raadt het al, een ‘doelgroep’. Bepaalde doelgroepen - denk bijvoorbeeld aan jongeren, ouderen, mensen van vreemde origine, mensen met een handicap en kortgeschoolden - ondervinden bovengemiddeld veel moeilijkheden bij aanwervingsprocedures.Specifiek voor oudere werknemers, toonde een uitgebreid veldonderzoek van de UGent...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.