Communicatie: Hoe herstructureren zonder heisa? Een recept van Marks & Spencer

HR Square 6
Toen het Britse warenhuisbedrijf Marks & Spencer met hoofdzetel in Londen in 2001 besloot zijn activiteiten in Europa stop te zetten stonden Marc Bauwens, destijds algemeen manager van Marks & Spencer Europa, en Eric Potier, gedelegeerd bestuurder van een communicatieadviesbureau in een relatie van klant en leverancier. Vandaag is Potier managing director van een ander communicatieadviesbedrijf, CreativeStrategies in Woluwe. “Toen de herstructurering er aan kwam adviseerden wij Marks & Spencer al sinds 1995 in meer traditionele domeinen zoals reputatiemanagement en productondersteuning”, verduidelijkt hij. “In 2001 was onze opdracht echter héél anders: instaan voor een goede communicatiestrategie naar de werknemers en de buitenwacht om een afslanking een maximale kans op slagen te geven.” Potier heeft het liever niet over crisiscommunicatie, wél over het melden van een moeilijke boodschap. “Een crisiscommunicatie duidt op iets volkomen onverwachts”, preciseert hij. “Bij een herstructurering is de voorbereidingstijd soms kort, maar toch wéét de directie vooraf...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.