Compensation & Benefits – Academisch: Transparantie of geheimhouding? Ja!

HR Square 213 (november-december 2022)
Tekst: Timothy Vermeir Open en bloot communiceren over de lonen in onze organisatie: we hebben ons allemaal wel eens afgevraagd of dat een goed idee zou zijn. We hebben ook allemaal argumenten pro en contra. Maar wat is de werkelijke impact? De wetenschap brengt licht in de duisternis. Wat gebeurt er wanneer iets dat altijd erg vertrouwelijk was, plots openbaar wordt? Wat gebeurt er wanneer een medewerker per ongeluk de loonbrief van een collega in handen krijgt? Peter Bamberger start zijn uiteenzetting tijdens het seminarie over compensation & benefits, dat HR Square organiseerde in samenwerking met KU Leuven, met een fragment uit Mad Men waar net dat gebeurt. In de serie zal de medewerker opslag vragen (en krijgen), maar niet zoveel als hij had gewild. En in het echt? Peter Bamberger, Domberger Professor of Management aan de universiteit van Tel Aviv en Research Director aan de Smithers Institute aan Cornell...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.