Compensation & Benefits – Case Helan: Naar een volledig nieuw loonhuis

HR Square 213 (november-december 2022)
Tekst: Timothy Vermeir Na een fusie meteen ook een nieuw loonbeleid uittekenen: het getuigt van ambitie. Bij Helan gingen ze de uitdaging aan, met respect voor wat er was, voor de sociale partners en voor de autonomie van de medewerkers. Helan ontstond op 1 januari dit jaar na de fusie van OZ en Partena en omvat een ziekenfonds, een dienst voor thuiszorg, huishoudhulp, kinderopvang, een zorgwinkel en vakantiekampen. Samen met de fusie kwam er ook een nieuw verloningsbeleid binnen het ziekenfonds – goed voor zo’n duizend medewerkers. Helan draagt een hele historiek met zich mee. Dat houdt in dat er verschillende culturen zijn samengekomen op 1 januari, maar ook verschillende manieren om naar loonbeleid te kijken. “Voor de fusie waren er twee aparte loonhuizen. Bij OZ was er een groep die onder barema werd verloond, terwijl een meerderheid al in een nieuw loonbeleid zat. Daarnaast waren er ook de ‘ex-statuten’:...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.