Compensation & Benefits – Juridisch: Europese maatregelen tegen genderdiscriminatie

HR Square 213 (november-december 2022)
Tekst: Rosalie van Hoof Zonder loontransparantie kan de loonkloof nooit dicht. Europese initiatieven richten hun pijlen dan ook op wetgeving die de loondiscriminatie tussen mannen en vrouwen tegengaat. Is het straks over and out met de pay gap? “Het is meer dan gedrukte letters alleen. De papieren tijger is van klauwen voorzien.” In België is het loonverschil tussen mannen en vrouwen bijna volledig weggewerkt. In Vlaanderen bedraagt de loonkloof tussen mannen en vrouwen nog 1,1 procent. Een voltijds werkende vrouw verdient in Wallonië gemiddeld zelfs twee euro meer dan haar mannelijke collega, wat neerkomt op een negatieve loonkloof van -0,6 procent. We doen het beter dan het Europese gemiddelde van 14 procent – dat mag ook eens gezegd worden. “De afgelopen tien jaar was er maar weinig verbetering merkbaar op Europees niveau. Ook in België is er nog een lange weg te gaan”, vertelt Jan Lein, advocaat bij Claeys &...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.