Conference. CEO van BASF Antwerpen verbindt strategie en HRM. Nieuwe wereld vereist gedeeld leiderschap

HR Square 127
“De HR-strategie bestaat niet op zichzelf, maar wordt ook gevoed door de omstandigheden”, zegt Wouter De Geest, CEO van BASF Antwerpen. “Maar alvorens na te denken over een strategie, moet het doel van de organisatie duidelijk zijn. Anders gezegd, waarom bestaat BASF? Die vraag wordt bovendien steeds belangrijker.” Een helder beeld daarvan is niet alleen belangrijk voor de ontwikkeling van de onderneming, maar ook in de communicatie met medewerkers en andere stakeholders: “Alleen zo kan je hen betrekken bij de onderneming. Als het antwoord luidt ‘om ethyleen te maken’, is dat wellicht weinig inspirerend. Maar als het antwoord is ‘wij gaan uw energieprobleem oplossen’, krijg je wel aandacht.” “Vooral de megatrends in de maatschappij zijn voor ons belangrijk, omdat zij ons inspireren om oplossingen te vinden”, vertelt De Geest. “De wereldbevolking groeit en onze planeet staat almaar meer onder druk. Onze bestaansreden is dan ook oplossingen vinden op het vlak...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.