Conference. CEO van BASF Antwerpen verbindt strategie en HRM. Nieuwe wereld vereist gedeeld leiderschap

HR Square 127
“De HR-strategie bestaat niet op zichzelf, maar wordt ook gevoed door de omstandigheden”, zegt Wouter De Geest, CEO van BASF Antwerpen. “Maar alvorens na te denken over een strategie, moet het doel van de organisatie duidelijk zijn. Anders gezegd, waarom bestaat BASF? Die vraag wordt bovendien steeds belangrijker.” Een helder beeld daarvan is niet alleen belangrijk voor de ontwikkeling van de onderneming, maar ook in de communicatie met medewerkers en andere stakeholders: “Alleen zo kan je hen betrekken bij de onderneming. Als het antwoord luidt ‘om ethyleen te maken’, is dat wellicht weinig inspirerend. Maar als het antwoord is ‘wij gaan uw energieprobleem oplossen’, krijg je wel aandacht.” “Vooral de megatrends in de maatschappij zijn voor ons belangrijk, omdat zij ons inspireren om oplossingen te vinden”, vertelt De Geest. “De wereldbevolking groeit en onze planeet staat almaar meer onder druk. Onze bestaansreden is dan ook oplossingen vinden op het vlak...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.