Conference. Het belang van duidelijkheid en transparantie. Metamorfose van HR steunt groei van Panos & co

HR Square 127
La Lorraine Bakery Group, een onderdeel van Vanobake Holding, actief in de maalderij- en bakkerijsector, groeit en bloeit. In 2012 werd de groep ‘Onderneming van het jaar’. Met winkelconcepten als Panos, Deliway, The Coffee Club en Belgique en met fabrieken in onder meer Oost-Europa blijft de groep met hoofdzetel in het Oost-Vlaamse Ninove uitdijen. Dat levert inmiddels 2500 medewerkers op, van wie zo’n 1500 in België. Een solide structuur en probaat personeelsbeleid zijn dan ook onontbeerlijk geworden. Nochtans hield HR zich tot voor enkele jaren vooral bezig met de personeelsadministratie, met aanwerven en ontslagen en met het tijdig uitbetalen van de lonen. “De bevoegdheid lag bij de plantmanagers. In 2009 hebben we HR gecentraliseerd naar het hoofdkantoor en zijn we begonnen om alle HR-processen te stroomlijnen en verder te optimaliseren”, vertelt Group HR director Philip Depondt. Heel HR onder de loep Hoewel de personeelsafdeling heel wat taken op zich nam...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.