Conference: Hoe sociale relaties constructief houden? Personeelsafgevaardigden zijn in de eerste plaats medewerker

HR Square 127
Zoals in elke gezonde relatie, zijn heldere afspraken van essentieel belang in de omgang met de sociale partners. “Alleen dan kan de relatie functioneren en productief zijn. Al verstaan we daar niet onder dat de ene zijn zin mag doen, terwijl de andere dat ondergaat en ondertussen zijn beurt afwacht om ook wel eens de rekening te kunnen presenteren. Het betekent evenmin dat we ons strikt aan de wettelijk vastgelegde afspraken houden en voor de rest het been stijfhouden”, zegt Tony Verlinden, tot voor kort directeur sociale relaties bij Colruyt Group, maar nu zelfstandig consultant van Veto Consulting & Coaching. In deze uiteenzetting put hij nog hoofdzakelijk uit zijn lange ervaring bij Colruyt Group, die als case toegelicht wordt. Als hij het hier heeft over ‘we’ of ‘ons’, verwijst hij dan ook naar de bekende distributieketen en al diens andere bedrijfseenheden. Verlinden is ervan overtuigd dat een positief sociaal klimaat,...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.