Conference. Hoe strategisch HR-beleid uitrollen in complexe bouwgroep? HRM invoeren als niemand HRM wil

HR Square 127
Matexi, met hoofdzetel in Waregem, overkoepelt diverse bedrijven die verspreid over heel België actief zijn in projectontwikkeling en woningbouw. De voorbije zeven jaar vervelde de groep van een amalgaan van kleine kmo’s die grotendeels hun eigen zin deden, tot een geïntegreerde matrixorganisatie. Daniel Stepman, directeur personeel & organisatie, licht toe hoe het stapsgewijs uitrollen van een strategisch HR-beleid daartoe bijgedragen heeft. Hoewel Matexi al in 1945 opgericht werd door de broers Vande Vyvere en de voorbije 68 jaar stevig groeide, is Stepman de allereerste HR-manager. “De voorbije jaren was het niet altijd gemakkelijk om medewerkers te vinden én te houden. Er was dan ook geen personeelsbeleid die naam waardig. De verschillende kmo’s binnen de groep beslisten zelf wie ze aanwierven en wie welke bedrijfswagen kreeg”, lacht Stepman. HRM? Neen, dank je Om daar verandering in te brengen, zocht Matexi zeven jaar geleden een manager personeel, organisatie en logistiek. “Afgekort als...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.