Conference. Hoe strategisch HR-beleid uitrollen in complexe bouwgroep? HRM invoeren als niemand HRM wil

HR Square 127
Matexi, met hoofdzetel in Waregem, overkoepelt diverse bedrijven die verspreid over heel België actief zijn in projectontwikkeling en woningbouw. De voorbije zeven jaar vervelde de groep van een amalgaan van kleine kmo’s die grotendeels hun eigen zin deden, tot een geïntegreerde matrixorganisatie. Daniel Stepman, directeur personeel & organisatie, licht toe hoe het stapsgewijs uitrollen van een strategisch HR-beleid daartoe bijgedragen heeft. Hoewel Matexi al in 1945 opgericht werd door de broers Vande Vyvere en de voorbije 68 jaar stevig groeide, is Stepman de allereerste HR-manager. “De voorbije jaren was het niet altijd gemakkelijk om medewerkers te vinden én te houden. Er was dan ook geen personeelsbeleid die naam waardig. De verschillende kmo’s binnen de groep beslisten zelf wie ze aanwierven en wie welke bedrijfswagen kreeg”, lacht Stepman. HRM? Neen, dank je Om daar verandering in te brengen, zocht Matexi zeven jaar geleden een manager personeel, organisatie en logistiek. “Afgekort als...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.