Conference. Streven naar kwaliteit en toegankelijkheid. Slagkracht staat sociaal HRM niet in de weg

HR Square 127
ZiekenhuisNetwerk Antwerpen (ZNA) combineert resultaatgerichtheid met een sociaal verantwoord HR-beleid. “De sociale dimensie zit vervat in onze missie”, zegt Ruth Verlinden, directeur HR & interne communicatie. ZNA is een jong bedrijf met een lange geschiedenis. De managementstructuur is opgericht in januari 2004 om de voormalige, sterk verlieslatende OCMW-ziekenhuizen van de stad Antwerpen te beheren. ZNA omvat drie algemene ziekenhuizen (ZNA Middelheim, ZNA Stuivenberg en ZNA Jan Palfijn), zes gespecialiseerde ziekenhuizen en een woonzorgcentrum. Het netwerk telt zo’n 2500 bedden en 7000 medewerkers, onder wie 2650 verpleegkundigen, 550 verzorgenden en 600 artsen. Dagelijks verzorgen zij ongeveer 7000 patiënten. Met jaarlijks ruim een miljoen consultaties, labo-onderzoeken en medische beeldopnames en zo’n 75.000 opnames is ZNA de grootste zorgverstrekker in België. Een belangrijk streefdoel is het financieel gezond maken en houden van de groep. “Resultaatgerichtheid is dan ook zeer belangrijk. We streven naar het aanbieden van kwaliteit. Wat de patiënt nodig heeft, is...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.