CONFERENTIE. Internationale conferentie in Brussel. Hoe duurzame inzetbaarheid stimuleren?

HR Square 160
Duurzame inzetbaarheid: op de HR-agenda staat weinig dat dringender en dwingender is dan dat. Een driedaagse wetenschappelijke conferentie zal in Brussel inzichten uit verschillende disciplines confronteren met elkaar. De duurzame inzetbaarheid van de Belgische werknemer is nog lang niet optimaal, zo bewijst het recente onderzoek van Securex, gepubliceerd in de whitepaper ‘Hoe inzetbaar voelt de Belgische werknemer zich in 2015?’. Ook al denkt 83 procent van de Belgen dat hij zal kunnen werken tot hij 62 is, toch wil de gemiddelde landgenoot al op zijn 60ste met pensioen. En ook nadat de regering de pensioenleeftijd optrok naar 67, denkt de Belgische werknemer dat hij op 65 al zal kunnen stoppen. Meer dan een wettelijke verplichting, is langer werken evenwel vooral een kwestie van mensen die langer kunnen en willen werken. Duurzame inzetbaarheid houdt ook een vorm van evolutie in: de arbeidsmarkt staat niet stil en dus is wie gisteren inzetbaar...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.