COSOURCING. Cosourcing om kennis en ervaring te behouden. “Er zijn zeker nog barrières te overwinnen”

HR Square 158
Bij Bombardier in Brugge bouwt men treinstellen en trams. Het is een echte projectindustrie: komt er een ondertekende bestelbon binnen, dan is het alle hens aan dek, maar blijven de bestellingen uit, dan kampt men met te weinig werk om iedereen aan de slag te houden. Vandaag duurt de periode tussen bestellingen langer dan gewoonlijk. Het vergde dan ook enige creativiteit om medewerkers aan de slag te kunnen houden. En al mag de manier waarop dat gebeurde dan al logisch klinken, er moesten en moeten nog altijd heel wat hordes genomen worden om ze gerealiseerd te krijgen.  Pendelen naar Noord-Frankrijk  “Het bedrijf heeft volop de kaart van de tewerkstelling getrokken”, legt Roland Deduytsche, directeur Operationele Strategie bij Bombardier Brugge, uit. “We hadden daarbij twee pistes. Ten eerste konden we een aantal van onze medewerkers – en dat is het grootste deel geworden – tewerkstellen in onze zustersite in Crespin. Een...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.