David Ducheyne (Otolith). “Zoek de medewerkers die willen veranderen”

HR Square 196
“Bedrijven zeggen vaak dat ze nummer één willen zijn, maar in feite heeft dat niets met strategie te maken”, vertelt David Ducheyne, Practice Leader Executive Education HR & People Strategies aan de Solvay Brussels School en oprichter van adviesbureau Otolith. “De beste willen zijn is de strategische doelstelling die ze vooropstellen. Strategie is alles wat tussen de situatie nu en de strategische doelstelling zit. Strategie, dat is wanneer bedrijf A in context X wil vervellen tot bedrijf B in een context die vanzelf naar Y is geëvolueerd. Het gaat over de wil om een ander bedrijf te worden en een andere capaciteit op te bouwen. De onderneming wil iets anders doen, op een andere manier. Zelfs al zou ze ervoor kiezen hetzelfde te blijven doen, dan nog moet ze veranderen, omdat de context is gewijzigd.”Ducheyne legt uit dat het bij strategie gaat over verandering die niet meer formeel, gepland of...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.