David Ducheyne (Otolith). “Zoek de medewerkers die willen veranderen”

HR Square 196
“Bedrijven zeggen vaak dat ze nummer één willen zijn, maar in feite heeft dat niets met strategie te maken”, vertelt David Ducheyne, Practice Leader Executive Education HR & People Strategies aan de Solvay Brussels School en oprichter van adviesbureau Otolith. “De beste willen zijn is de strategische doelstelling die ze vooropstellen. Strategie is alles wat tussen de situatie nu en de strategische doelstelling zit. Strategie, dat is wanneer bedrijf A in context X wil vervellen tot bedrijf B in een context die vanzelf naar Y is geëvolueerd. Het gaat over de wil om een ander bedrijf te worden en een andere capaciteit op te bouwen. De onderneming wil iets anders doen, op een andere manier. Zelfs al zou ze ervoor kiezen hetzelfde te blijven doen, dan nog moet ze veranderen, omdat de context is gewijzigd.”Ducheyne legt uit dat het bij strategie gaat over verandering die niet meer formeel, gepland of...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.