DE ADVIESRAAD – De vraag van de maand: Welke HR-praktijk wil je dumpen?

HR Square 161
In een kringloopwinkel in Swansea (Wales) zijn er zo veel exemplaren van de bestseller ‘Fifty Shades of Grey’ (‘Vijftig tinten grijs’) van de Britse schrijfster E.L. James (pseudoniem van Erika Leonard) gedumpt, dat de winkelmanager in een wanhopige oproep gevraagd heeft alsjeblieft die romans niet meer binnen te brengen. Die boeken zouden trouwens niet eens naar de recyclage kunnen omdat ze ingelijmd zijn. En omdat zowat iedereen al een exemplaar bezit, zijn ze ook niet verkoopbaar. “Wat moet ik met die overdosis aan mommy porn?” klaagde de winkelmanager al op Facebook (waardoor zijn oproep inmiddels zo bekend is). Ken je dat gevoel ook in een HR-omgeving? We bedoelen dan: welke HR-praktijk wil je dumpen, net zoals je het boek ‘Vijftig tinten grijs’ wil kwijtraken? Kortom, welke populaire HR-praktijk of welk succesvol HR-instrument is zozeer over het paard getild, dat je het liefst zo snel mogelijk kwijt bent (hoe populair het...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.