De adviesraad over employee benefits: Ann Devynck (SD Worx). “Breng alle verloningselementen duidelijk in kaart”

HR Square 94
Er is al heel wat inkt gevloeid over de vraag of de communicatie over employee benefits en in ruimere zin over het totale verloningspakket van de werknemers enig nut heeft. Dikwijls hoort men bij werkgevers volgend argument: “Onze werknemers zijn vandaag niet geïnteresseerd in de groepsverzekering, het pensioen is nog ver van hun bed…” Bij bevraging van de werknemers komt al gauw het antwoord: “We hebben geen zicht op ons totaal verloningspakket en dat is de schuld van de werkgever.” Meer dan u denkt Toch loopt het zo’n vaart niet. In de praktijk hebben we al ettelijke trajecten begeleid waarbij alle ‘compensation & benefits’-elementen in kaart worden gebracht. U zou ervan versteld staan hoe vaak de werkgever op het einde van de rit zelf verbaasd is over de totale portefeuille die hij zijn werknemers aanbiedt. “Voor werkgevers is het dus zeker de moeite waard om alle ‘compensation & benefits’-elementen eens...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.