De adviesraad over organisatie-ontwikkeling. Hugo De Vreese (Randstad). “Organisatie-ontwikkeling en HR is een Siamese tweeling”

HR Square 97
Elke dag komen er veranderingen op ons af die de toekomst van ons bedrijf beïnvloeden. Een fusie, een CEO die het bedrijf een andere richting uitstuurt, een interne reorganisatie, nieuwe collega’s,… Verandering als enige constante klinkt weliswaar sloganesk, maar is wel realiteit. Meer zelfs, waar niets verandert, is het einde in zicht. De Nederlandse sociaaldemocraat Marcel van Dam poneerde dat mensen “het ongemak van het status-quo verkiezen boven de onzekerheid van verandering.” Kernvraag is hoe deze vaststelling te counteren. Weg met Taylor Organisatie-ontwikkeling beoogt het verhogen van het vermogen tot verandering in organisaties en het geven van ruimte aan mensen om te groeien (niet in de betekenis van carrière maken!). Dodelijk voor een cultuur waar verandering en ontwikkeling kan gedijen, is het taylorisme. Taylor en zijn opvattingen stammen uit eind negentiende, begin twintigste eeuw, een periode van snelle industrialisatie. Ze hebben hun verdienste gehad, maar het is hoogst merkwaardig dat...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.