De adviesraad over organisatie-ontwikkeling. Marc Van Hemelrijck (Selor). “Opgedane competenties moeten hun waarde krijgen op de arbeidsmarkt”

HR Square 97
Terwijl we al blij zijn dat personeelsplannen bij de overheid niet langer een één-op-één vervangingsprincipe volgen, focussen organisaties nog te vaak op de huidige noden. Voor het invullen van de jobs vertrekken ze vanuit de dagelijkse behoeften. Te weinig wordt er op lange termijn nagedacht. Meestal ontbreekt een visie op het personeelsbeleid. Bij talentmanagement hou je een scope van vier tot zes jaar voor ogen. De competenties van vandaag worden gekoppeld aan het potentieel van de organisatie. Daag deze competenties uit, stimuleer ze om zich verder te ontwikkelen, zodat ze een meerwaarde aan de organisatie bieden. Met echte talentscouting, het potentieel ontdekken dat misschien nog niet aan de oppervlakte gekomen is, krijg je meer dan waar voor je geld. Certificeren van verworven competenties Een onderdeel van talentmanagement is het certificeren van de vernieuwde competenties van de medewerkers. Sinds kort – beter laat dan nooit – laat de federale overheid ervaring...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.