De adviesraad over performance management:Koen Dewettinck (Vlerick Leuven Gent Management School). “Prestatiemanagement kán waardevol zijn”

HR Square 100
Op basis van een nauwe en langdurige samenwerking met verschillende organisaties, gecombineerd met enkele studies bij het Centre for Excellence in People Performance (CEPP), blijkt de effectiviteit van prestatiemanagementsystemen tussen ‘neutraal’ en ‘goed’ te scoren. Die cijfers komen zowel van de 300 bevraagde HR-professionals als de 5700 medewerkers in België. De mate waarin het systeem de motivatie en prestaties van medewerkers bevordert, zit dus vrij goed. Hoewel er globaal nog veel valt te verbeteren, zijn er wel degelijk organisaties waar performance management een grote toegevoegde waarde heeft. Hierbij alvast enkele suggesties op basis van hun ervaringen. De juiste aanpak Een goed prestatiemanagementsysteem slaagt er op zijn minst in om de volgende elementen te verzekeren: □ Medewerkers weten duidelijk wat van hen wordt verwacht op het vlak van hun functioneren en bijdrage. Ze zien het als een uitdaging om het verwachte niveau te realiseren. □ Medewerkers krijgen met een gezonde regelmaat...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.