De adviesraad – Social profit & overheid: Liesbet Coninx (Acerta). De vele uitdagingen in de social profit, ook op HR-vlak

HR Square 104
Als intermediair tussen werkgever en overheid wordt ook Acerta Sociaal Secretariaat continu uitgedaagd om in dit spanningsveld de correcte vertaalslag te maken. Met Acerta Social Profit biedt de groep een luisterend oor aan de werkgevers in de sector. Waar mogelijk, reiken we een discussieplatform aan voor deze diverse dimensies (personeel & organisatie, wetgeving & evoluties). Om deze doelstelling te ondersteunen, lopen al enkele initiatieven. Zo hebben we in 2009 een adviesraad Social Profit opgericht en een overeenkomst aangegaan met de Universiteit Antwerpen voor de oprichting van een Leerstoel Social Profit. Vanuit deze initiatieven stond Acerta mee aan de wieg van een Corporate Governance Code voor de sociale sector. We zullen dit verder uitdiepen in een nieuwe studiedag over het belonen en behouden van talent in de social profit begin 2011. Naar jaarlijkse gewoonte organiseerden we onlangs een studiedag in het kader van de Leerstoel en gingen we uitvoerig in op...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.