De adviesraad: Yves Van Durme (Hudson). “Blijf weg van de financiële ROI, ga voor echte meerwaarde”

HR Square 98
De premisse dat HR een rechtstreekse financiële meerwaarde voor een organisatie moet hebben, is een kort door de bocht redenering. Het uitgangspunt over de rol van HR is veel genuanceerder dan dat. Ons vak is er opdat thema’s zoals de tevredenheid van medewerkers, het aantrekken en beheren van talent, het bewaren van de sociale vrede en dies meer een volwaardige plaats krijgen in de bedrijfsvoering en op een onderbouwde wijze worden benaderd. De rechtstreekse impact van HR op de EBITA is niet eenvoudig aan te tonen. De kosten die veroorzaakt worden door een gebrek aan aandacht voor een kwalitatief HR-beleid, zijn daarentegen al meer dan eens aangetoond. Wij geloven daarom dat het introduceren van meetbare kwaliteitsparameters, los van de rechtstreekse impact op de EBITA, wel zinvol is. Ondertussen starten HR-verantwoordelijken opnieuw hun projecten op. Er wordt weer aangeworven. Veel organisaties stevenen zelfs af op een retentieprobleem. Onder meer door de...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.