DE ARBEIDSMARKT VOOR HR – Woedt de oorlog om talent ook bij HR zelf?

164
Alle dagen zijn ze in de weer met de loopbanen van anderen, maar hoe zit het met de arbeidsmarkt voor HR-profielen? Trekt de markt aan? Wat heb je nodig om je volgende stap te zetten? We stelden de vraag aan vier specialisten. "Control your own destiny or someone else will”, zo zal Jean-Marc Benker het interview afsluiten. Het is zijn favoriete quote van managementicoon Jack Welch, en meteen ook wat u leest op de laatste slide als hij een presentatie geeft. Maar net zo goed is het de rode draad doorheen de verschillende gesprekken over de arbeidsmarkt voor HR-professionals: de wereld verandert, dus moeten ook de HR-professionals zich aanpassen aan de veranderende arbeidsmarkt, willen ze hun carrière voort uitbouwen. Hele dagen zijn HR-verantwoordelijken bezig met de loopbaan van anderen. Vandaag focussen we op hun eigen carrière. Rechten, economie en psychologie: ‘niet óf, maar én’ Jean-Marc Benker is al sinds 1994...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.