De boeiende kanten van een virus

HR Square 197
Ook in het domein van arbeidsrelaties en personeelsbeleid gebeuren er, van moeten meest, zeer interessante zaken. ‘Onze’ proffen en andere onderzoekers hebben ook hun zorgen en gevoelens van medeleven, maar toch kunnen zij zich verkneukelen in researchkansen. Er gaat geen dag voorbij, of er bereikt minstens een enquête (vragen of resultaten) onze elektronische brievenbus. Het komt altijd neer op een variant van dezelfde centrale vraag: “Hoe verandert het coronavirus HR, vandaag of morgen?” De groei van telewerk is ongetwijfeld een van de spectaculairste coronaverschijnselen. Wat al jaren zwaar gepromoot wordt, maar nooit aansloeg om tal van echte of drogredenen, omwille van angsten, breekt nu wel door. Omdat het moet, uit een andere angst, omdat het zelfs verplicht wordt. Boeiend in dit verband is een recent gepubliceerd onderzoek van de Gentse universiteit (lees meer hierover op blz. 52). Een kwart van de respondenten werkte voor de coronacrisis 10 tot 20 procent...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.