De catch-22 van vaccinatie op het werk

HR Square 206 (september-oktober 2021)
In uw organisatie zitten enkele hardnekkige werknemers die mordicus weigeren zich te laten vaccineren. U heeft alle positieve argumenten uitgeput. Sancties zijn onmogelijk. Incentives zijn niet aangewezen, omdat u dan alle vrijwillig gevaccineerde medewerkers ook zou moeten belonen. Indien u dat niet doet – omdat het te duur is, bijvoorbeeld – discrimineert u de goede leerlingen. Als u al een verplichting zou willen opleggen, dan riskeert u in conflict te komen met wetten en/of werknemersvertegenwoordigers. Lees trouwens meer over dit thema in de ledennieuwsbrief van HR Square, https://hrsquare.be/nieuws/iedereen-gevaccineerd-wat-is-de-rol-van-werkgevers. U geraakt er niet uit? Het Diensthoofd Spoed van een Aalsters ziekenhuis, met dertig jaar ervaring als urgentie-arts heeft er zijn mening over en ventileerde die in Het Nieuwsblad. Wij citeren. “Ik heb in die periode (het voorbije anderhalf jaar, nvdr) te veel mensen zien sterven als gevolg van het onverantwoorde gedrag van anderen. Niet in isolatie willen gaan, geen mondmasker willen...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.