De degelijkheid van ons beleid

HR Square 198
Een belangrijk onderdeel van die rol is durven beslissen. Denk aan BNP Paribas Fortis, dat al meteen tijdens de krokusvakantie besliste medewerkers die in Italië waren geweest thuis te houden om zo het besmettingsrisico te beperken. Die voorloper van de lockdown kreeg bakken kritiek, maar bleek achteraf de juiste keuze te zijn (hadden we dat allemaal maar gedaan, dan zat ik dit voorwoord niet 'in mijn kot' te schrijven, terwijl ik ook nog eens twee kinderen aan het 'pre-teachen' ben...). Het vraagt moed om in onzekere omstandigheden beslissingen te nemen, maar het ergste is geen beslissingen nemen, zoals Pierre Leman van Carrefour België verderop ook aangeeft. Uit de acht gesprekken blijkt ook dat de HR-inspanningen die men in rustige wateren leverde essentieel zijn zodra een storm opsteekt. Zowat alle HR-verantwoordelijken wezen erop dat de investeringen in sociale relaties vooraf bepalend zijn voor de samenwerking vandaag. Maar ook het organisatiemodel, de...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.