De impact van deze coronacrisis op mobiliteit

HR Square 202
Dat we minder verplaatsingen met de auto maakten tijdens de coronacrisis, bleek onmiddellijk uit de ongewoon korte verkeersberichten op de radio. Wie toch naar Brussel reed tijdens de klassieke spitsuren, stond plots wel heel vroeg op kantoor. Tegelijk waren de treinen, trams, bussen en metro’s leger dan ooit, want wie de baan op moest, deed dat liever niet in het bijzijn van anderen. Fietsen bleek plots populairder privé, maar ook voor het woon-werkverkeer werd trappen populairder. Uit cijfers van SD Worx blijkt bijvoorbeeld dat in 2020 er vier procent meer fietsvergoedingen zijn uitgekeerd (cijfers tot en met oktober 2020).Zal wat we tijdens de crisis gezien hebben, impact hebben op langere termijn? Zullen wij ons ook de komende jaren minder en anders gaan verplaatsen dan we dat voor corona deden? Het is een erg interessante vraag waar we geen eenduidig antwoord op kunnen bieden. Dat de files onmiddellijk terug van weggeweest...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.