De impact van deze coronacrisis op mobiliteit

HR Square 202
Dat we minder verplaatsingen met de auto maakten tijdens de coronacrisis, bleek onmiddellijk uit de ongewoon korte verkeersberichten op de radio. Wie toch naar Brussel reed tijdens de klassieke spitsuren, stond plots wel heel vroeg op kantoor. Tegelijk waren de treinen, trams, bussen en metro’s leger dan ooit, want wie de baan op moest, deed dat liever niet in het bijzijn van anderen. Fietsen bleek plots populairder privé, maar ook voor het woon-werkverkeer werd trappen populairder. Uit cijfers van SD Worx blijkt bijvoorbeeld dat in 2020 er vier procent meer fietsvergoedingen zijn uitgekeerd (cijfers tot en met oktober 2020).Zal wat we tijdens de crisis gezien hebben, impact hebben op langere termijn? Zullen wij ons ook de komende jaren minder en anders gaan verplaatsen dan we dat voor corona deden? Het is een erg interessante vraag waar we geen eenduidig antwoord op kunnen bieden. Dat de files onmiddellijk terug van weggeweest...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.