De meerwaarde van career centers. “Duurzaam HR-beleid, afgestemd noden en verwachtingen van young professionals”

HR Square 208 (januari-februari 2022)
  De Karel de Grote Hogeschool startte het KdG Career Center op in 2016, omdat ze hadden vastgesteld dat meer dan een op twee van de jonge starters tijdens hun eerste jaar aan het werk al uitkeken naar een nieuwe baan. “Wij vonden dat we daar als hogeschool een belangrijke maatschappelijke rol in moesten spelen, omdat wij levenslang leren sterk vooropstellen, waarvan bewust kiezen en gericht aan de slag gaan met de eigen loopbaan integraal deel uitmaken. Deze mindset willen we aan studenten meegeven voor hun verdere loopbaan,” licht Leen Christiaens toe. Het KdG Career Center richt zich zowel naar studenten, young professionals als bedrijven. “In de eerste plaats kunnen studenten en alumni bij ons terecht voor carrièrebegeleiding, coaching, ondersteuning, carrièretools, carrièreplatform, enzovoort. Wij merken namelijk bij alumni dat zij tijdens de eerste jaren dat zij aan het werk zijn vaak veel vragen hebben en niet weten waar ze terechtkunnen...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.