DE MENING VAN… Fons Leroy: De HR-manager als CEO

HR Square 60
Een recente studie van professor Luc Sels toont aan hoe vrijwel alle bedrijfssectoren tussen nu en circa acht tot tien jaar heel concreet zullen getroffen worden door een vrij massieve uitstroom van grijs talent. Niet voor niets dus dat op de arbeidsmarkt met ronkende titels veldslagen worden gevoerd om talent aan te trekken: van ‘The War for Talent’ tot ‘The Battle for the Brains’. Deze ‘films’ zullen nog enige tijd kaskrakers blijven op het arbeidsmarktscherm. Zeker nu onze economische groeipolen – de kenniseconomie én de diensteneconomie – afhangen van het inzetten van menselijke competenties. In deze talentenjacht komt het human resources management in de ondernemingen centraal te staan. Dit management zal de nodige sociale innovativiteit moeten tonen om de juiste talenten te detecteren, te investeren in de loopbaanontwikkeling van medewerkers en de nodige opleidingskansen te bieden. Andere kijk op talent Het begint al met een andere kijk op talent. Kansengroepen...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.