De onbevreesde organisatie. Via psychologische veiligheid naar lerende organisatie

HR Square 197
  Edmondson (°1959) is professor Leiderschap en Management aan de Harvard Business School en voert sinds 1999 onderzoek naar ‘psychologische veiligheid’ op het werk. Hierop baseerde ze haar boek ‘De onbevreesde organisatie – Creëer psychologische veiligheid op de werkvloer om innovatie en groei te stimuleren.’Teamwerk is volgens haar inzichten van beslissend belang voor gezonde economische groei en effectief teamwerk kan het best in een psychologisch veilige werksituatie. Wat bedoelt ze hiermee?Amy Edmondson: “Psychologische veiligheid is niet hetzelfde als immuniteit voor gevolgen, en evenmin gaat het om een sterk gevoel van eigenwaarde. In een psychologisch veilige werkomgeving weten mensen dat ze kunnen falen, dat ze feedback kunnen krijgen die zegt dat ze niet aan de verwachtingen voldoen, en dat ze hun baan kunnen verliezen als gevolg van veranderingen in de industriële situatie of zelfs als gevolg van hun eigen gebrek aan competentie.De kans is klein dat deze kenmerken van de moderne...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.